Navigáció
Eniac Hub

Környezetvédelem

Mi az ENIAC Computing-nál hiszünk abban, hogy a jövő és gyermekeink számára az élhető környezet megteremtése a mi feladatuk, amiért ma kell tennünk. Ennek tudatában támogatjuk, hogy a mainál lényegesen nagyobb szerepet kapjon a különféle megújuló energiaforrások felhasználása.

Korszerű és környezetbarát technológiák

Mi az ENIAC Computing-nál hiszünk abban, hogy a jövő és gyermekeink számára az élhető környezet megteremtése a mi feladatuk, amiért ma kell tennünk. Ennek tudatában támogatjuk, hogy a mainál lényegesen nagyobb szerepet kapjon a különféle megújuló energiaforrások felhasználása. Működésünk során nagy hangsúlyt fektetünk a megújuló energiára épülő technológiák alkalmazására.

Tudatos és hatékony környezetvédelem a "Felhővel"

Az ENIAC Computing ENIAC Cloud szolgáltatásával tudatosan tesz a környezetvédelem és a hatékony energiafelhasználás érdekében. A cloud működési modellel energiát takarítunk meg azzal, hogy a vállalatoknál külön-külön működő szerverek, és a szerverszobák berendezéseinek (pl. klíma) energia felhasználását centralizáljuk, a szerverek működtetéséhez szükséges elektromos áramot takarékos módon használjuk fel. A cloud szolgáltatás jellegéből adódóan a szerver fizikai elhelyezése nem helyhez kötött, így földrajzilag olyan kedvező fekvésű területen tárolható a szerver, ahol a magas napsütéses órák száma lehetővé teszi a napelemről történő üzemeltetést.

A cloud szolgáltatás keretében biztosított centralizált rendszergazdai tevékenységgel, például az adatmentéssel csökken a napi mentésre használt költséges DAT szalagok, vagy adat hordozó médiák mennyisége. Ezzel csökkentjük a veszélyes-hulladék termelést, és egyben a csökken az üzemeltetés költsége is.

Papírmentes iroda

Az ENIAC Computing elhivatott a papírmentes irodák minél szélesebb körben történő elterjedése iránt. A DOC – Dokumentum management rendszerben a levelek, számlák, és különféle dokumentumok elektronikus úton kerülnek regisztrálásra és tárolásra. A bizonylatok jóváhagyása szintén elektronikus úton történik, feleslegessé téve ezzel a másolatok készítését, a felesleges papír felhasználást. Az ENIAC Computing támogatja az elektronikus számla bevezetését, melyhez nincs szükség a számla több példányban történő kinyomtatására, a vevőhöz történő eljuttatása pedig elektronikus módon történik.

Az ENIAC Computing munkatársai otthonukban is a környezettudatosság jegyében élnek. Kérjük, tegyen környezetünk védelme érdekében, dolgozzon kényelmesen, keressen minket!