Navigáció
Eniac Hub

Projektmenedzsment

A modul összerendeli a szerződéseket és számlákat, hogy az egyes projektek eredményessége és aktuális állapota a szerződések, számlázások és teljesítések függvényében meghatározható legyen.

Projektnek olyan feladatokat tekintünk, melyek egyszeri komplex tevékenységfolyamat által megoldhatóak és konkrétan körülhatárolt célt érnek el jól meghatározott költségkeretek között, pontosan rögzített határidőre.

Főbb elemei:

  • Projekt azonosítók tetszőleges felépítése (fő- és alprojektek)
  • Projekt felelősök és jogosultságok kezelése
  • Nyitott, befejezett projektek nyilvántartása
  • Érvényességi időszak megadása
  • Projekt elemzések készítése

A projektmenedzsment modul fontos része a projektkontrolling-rendszer, mellyel a projekt bármely életszakaszában folyamatosan ellenőrizhetőek a Terv/Tény alakulások, igény szerint rugalmas eltérési tényezőkkel (abszolút, százalékos) kalkulálva.

A kontrolling rendszer másik fő feladata például az építőiparban a szerződések-teljesítések eltérésének kimutatása, melyet az OMF az integrált kimutatási rendszere egyszerűen és könnyen kezelhetően old meg. Ugyanezen kimutatási modul lehetőséget ad a projektek során felmerült közvetett és közvetlen költségek egyidejűleg történő kimutatására, a hosszú távú pénzügyi információk elemzésére a vállalat szerződései alapján. A különböző szempontú likviditási és cashflow-kimutatások elkészítése tetszés szerint projektenként vagy munkafolyamatonként is megoldható.