Navigáció
Eniac Hub

Vezetői döntéstámogatás

A modul célja, hogy vállalatot érintő működési, pénzügyi és stratégiai döntések meghozatalához mindig megbízható, naprakész információk álljanak rendelkezésre.

Ahhoz, hogy a vállalat tulajdonosai, vezetői jó döntéseket tudjanak hozni a társaság működését, pénzügyi helyzetét vagy üzleti stratégiáját érintő kérdésekben, fontos, hogy mindig megbízható, naprakész információkkal rendelkezzenek. Egy hatékony vezetői információs rendszer – amellett, hogy elősegíti a szükséges információk egyszerű, gyors elérését – olyan üzleti tervek, többdimenziós adatmodellek előállítását is lehetővé teszi, amelyek előre jelzik egy adott döntés várható hatását.

Az általunk fejlesztett vállalatirányítási rendszer átadása előtt minden esetben részletes felmérést végzünk, melynek keretében megvizsgáljuk az adott cég működését és meghatározzuk a társaságra jellemző folyamatokat, mutatókat. A felmérés eredményei alapján kidolgozzuk a vállalati stratégiát és a társasághoz igazítjuk a vállalatirányítási rendszer működését. Ez az alapos előkészítő munka biztosítja azt, hogy az átadott rendszer a mindennapi használat során a lehető leghatékonyabban tudja támogatni a vállalati folyamatokat.

A vállalatirányítási rendszerre épülő ENIAC MIS Vezetői Információs Rendszer alkalmas arra, hogy a tárolt adatokból – a kontrolling által meghatározott céloknak megfelelően – kimutatásokat és előrejelzéseket állítson elő. Segítségével a piac bármely szegmensében tevékenykedő cég bármilyen üzleti szempontú elemzése könnyedén elkészíthető. A szoftver lehetővé teszi nagy mennyiségű adat vagy adatcsoport tetszőleges számú szempont szerinti elemzését, terv-tény adatok összehasonlítását és trendek felvázolását.

„Az információ hatalom, ha jól használod, győzelem.”

Az ENIAC MIS használatával a vállalat tulajdonosai, vezetői könnyen és gyorsan tájékozódhatnak a társaság aktuális helyzetéről, megnézhetik a tárolt adatok alapján készített előrejelzéseket és modellezhetik, hogy egy adott üzleti döntésüknek várhatóan milyen hatása lesz a jövőben. Mindez elősegíti, hogy a vállalat döntéshozói növelni tudják hatékonyságukat, és az információkat minél rövidebb idő alatt konkrét üzleti előnyökre tudják váltani.