Navigáció
Eniac Hub

ÖRÖKZÖLD KIHÍVÁSOK, MODERN MEGOLDÁSOK - Flottamenedzsment az ENIAC szemszögéből

Október 5-6. között megrendezésre került a XI. Flottamenedzsment Konferencia & Workshop. Impozáns helyszíneken és értékes szakmai előadásokkal telt ez a két nap, melyen idén először, de biztosak vagyunk benne, hogy nem utoljára az ENIAC is részt vett kiállítóként és előadóként egyaránt.

A Groupama Arénában megrendezett konferencián a flottaüzemeltetési szektor és az autóipar legkíválóbb szakemberei vettek részt és tartottak előadást a flottaüzemeltetés aktuális kérdéseiről, kihívásairól illetve a jövő megoldásairól. Külön öröm volt számunkra, hogy a számos izgalmas téma mellett a flottakezelés szoftveres megoldásainak lehetőségeit egyedüli előadóként mutathattuk be a jelenlévőknek.

A flottaüzemeltetést az ENIAC kiemelt iparágként kezeli, annak folyamatos növekedése, az iparágban rejlő szoftveres kihívások és a benne a rejlő számos potenciál miatt. Ezt mutatja az is, hogy 1995 óta 42 százalékkal nőtt a személyautók száma, melyek 50 százaléka - a haszongépjártműveknek pedig 80 százaléka - lízingkonstrukció keretében kerülnek az utakra. 2016 első hat hónapjában 4 százalékkal növekedett a lízingcégek által finanszírozott összeg, ezzel elérve a 235 milliárd forintot.

A flottakezeléssel foglalkozó cégek ezzel a növekedéssel csak jól szervezett és átlátható háttérrel, backoffice-szal képesek lépést tartani, melyre mi, az ENIAC Computing egy átfogó, felhőalapú és felhasználóbarát megoldást kínálunk, ezért is kapta a XI. Flottamenedzsment konferencián elhangzott előadásunk az „Innovatív üzleti szoftvermegoldás a flottakezelésben” címet. Ebbe a témába szeretnénk most egy rövid bepillantást engedni azok számára, akik nem tudtak részt venni a konferencián.

Flottamenedzsment szoftverünk a flottakezelő, valamint a cégautók kezelésével is foglalkozó cégek igényei szerint lett fejlesztve, azok adminisztrációs és backoffice feladataik ellátására. 20 éves szakmai tevékenységünk során számos vállalatirányítási problémát sikerült feltárnunk. Ezek közül néhány:

  • Excel táblák használata
  • Hibásan vagy nem számlázott szerződések 
  • Továbbszámlázatlan bírságok
  • Egyedi szervizigények követése
  • Operatív feladatok túlsúlya
  • Megalapozatlan vezetői döntések
  • Nehezen átlátható üzleti folyamatok

Flottamenedzsment szoftverünkkel ezekre a gyakran előforduló problémákra adunk megoldást az ajánlatadástól kezdve a gépjárművek nyilvántartásán, bírságok kezelésén és lízing szerződések követésén át a nagy mennyiségű csoportos számlázásig. Teljes körű üzleti megoldást kínálunk az értékesítés (ajánlatkészítés, szerződéskötés, ügyfélkapcsolatok kezelése) és működés (gépjárműparaméterek nyilvántartása, cégautó adó számolás, üzemanyag-kártya beolvasás, pénzügy, stb.)  egész területére. A napi munka gördülékenységét pedig az elvégezendő feladatok (időszakos szerviz, gumimenedzsment, műszaki érvényesség stb.) ütemezhetősége biztosítja.

A flottakezelő cég és partnere közötti kommunikáció megkönnyítésére is innovatív felületet nyújtunk, Partner információs oldalunk formájában, ahol lehetőség van az adott gépjármű adatainak feltüntetésére, a km-óraállások, szervizigények, károk bejelentésére és további hasznos információk elérésére. Ez az online elérhető portál jelentősen megkönnyíti mindkét fél munkáját, kevesebb adminisztrációt és egyszerűbb kommunikációt eredményezve.

Szoftverünk nem csak a flottamenedzsment iparág igényeit veszi figyelembe, hanem az adott vállalkozások sajátosságaira szabottan kerül bevezetésre. Ezek alapján az ENIAC nem csupán egy iparágra és vállalatra szabott szoftvert kínál, hanem a szoftver bevezetését megelőző és követő szakmai tevékenységet. Az ENIAC felméri a vállalat folyamatait, ezek alapján elkészíti a cég Működési Kézikönyvét, beoktatja a szoftverfelhasználókat és folyamatos telefonos és emailes termék supportot biztosít.

Bízunk benne, hogy a konferencián elhangzott előadásunkkal sikerült bemutatnunk, hogy milyen előnyökkel járhat, ha a flottakezelést a megfelelő szoftveres támogatással valósítjuk meg. Cégünk ezen az eseményen számos értékes kapcsolatra tett szert és remek élményekkel gazdagodott. Konferencián való megjelenésünket pedig egy Ford MUSTANG kiállításával és annak tesztvezetési lehetőségének kisorsolásával tettük igazán emlékezetessé.

Végezetül úgy gondoljuk, hogy érdemes követni, milyen rendezvényeken vesz részt az ENIAC. Egyrészt törekszünk a minőségi és releváns rendezvények kiválasztárása, másrészt ki tudja, milyen meglepetéssel várjuk akkor az érdeklődőket.

Forrás: http://flottamagazin.hu/flotta-hirek/jol-sikerult-a-lizingcegek-elso-feleve/

http://lizingszovetseg.hu/hirek/egymillioval_tobb_auto_ket_evtized_alatt.9633.html?pageid=1