Navigáció
Eniac Hub

A lehetőség, amit nem szabad kihagyni! Pályázat IT-fejlesztés és szoftverberuházás támogatására

Nem kevesebb, mint 3 éve várunk egy mikro-, kis és középvállalatok számára igénybe vehető IT-fejlesztés és szoftverberuházás támogatását célzó pályázatra. Szerencsére nem kell tovább várnunk, most júliustól lehet ugyanis pályázni az ilyen irányú GINOP 3.2.2-16 pályázatra!

GINOP 3.2.2-16

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kiírt Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztések és felhőalapú online üzleti szolgáltatások támogatásáról szóló pályázat (GINOP 3.2.2-16) lehetőséget biztosít a vállalkozások számára elavult eszközeik, szoftver és hardver parkjuk cseréjére és korszerűsítésére.

Újdonság ebben a pályázatban, hogy akár külön is lehet pályázni bármelyik fejlesztés típusra (saját szoftver vagy bérelt szolgáltatás), de lehetőség van ezek kombinálásával kapott „hibrid” megoldások megpályázására is. Szintén új elemként jelenik meg, hogy a konstrukció keretében kombinált formában lehet vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatást (kamatmentes hitel) igényelni.

Ki pályázhat?

Pályázatot olyan mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be, amelyek:

 • rendelkeznek minimum egy lezárt üzleti évvel;  
 • az utolsó lezárt üzleti évben  átlagos statisztikai létszámuk legalább 2 fő volt;
 •  és Pest megyén kívüli bejegyzett székhellyel és telephelyekkel rendelkeznek.

Mire lehet pályázni?

Többek között Felhőalapú (IaaS, PaaS, Saas) és egyéb online vállalati szolgáltatások, megoldások terjesztésére és bevezetésére a következő funkcionális területeken:

 • Vállalati CRM, értékesítés terület;
 • Gyártási terület;
 • Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés;
 • Kontrolling és döntéstámogatás;
 • Beszerzési, logisztikai terület;
 • Táv-, és csoportmunka támogatás;
 • Pénzügyi, számviteli terület;
 • Internetes értékesítés (Vállalati webáruház);
 • Internetes megjelenés (Vállalati portál);
 • Munkafolyamat-irányításai rendszer (workflow);
 • Elektronikus iratkezelési rendszer;
 • Tudásmenedzsment specializált rendszer;
 • Online (elektronikus) fizetési megoldás;
 • Szolgáltatásmenedzsment.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

 1. Felhőalapú és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetésének szakmai megvalósításához kapcsolódó szolgáltatási, tanácsadási és betanítási tevékenység;
 2. Nyilvánosság biztosítása (kötelezően megvalósítandó).

Az ENIAC a pályázathoz a következő szoftvereit ajánlja: OMF EZY, OMF Custom és OMF Enterprise.
Az OMF vállalatirányítási rendszerek a cégek működéséhez kapcsolható háttér-tevékenységek és adminisztrációs feladatok nyilvántartására nyújtanak hatékony felhőalapú megoldást, a teljes backoffice automatizálásával együtt. Az iktatott dokumentumok és/vagy szerződések törzsadataiból dolgozva a rendszerben könnyedén és automatikusan generálhatóak a különböző backoffice feladatok. Szoftvereink követik a vállalat működési folyamatait, adminisztrálják a futó projekteket az iratkezelési rendszerből indulva a szerződéseken át az ütemezett pénzügyi számlakibocsátásig.

Miért jobb a felhőalapú szoftvermegoldás?

Egy felhőalapú szoftver bárhol, bármikor, bármilyen eszközön kötöttségek nélkül használható. A használathoz nem kell saját szerverre beruházni, csupán internetkapcsoltra van hozzá szükség. Rögzített dokumentumaihoz pedig azonnal és korlátlanul hozzá tud férni. Az ENIAC valamennyi szoftvere felhőalapú konstrukcióval működik.

Hatékonyságnövelés és akár fél éven belüli megtérülis – csak két indok a sok közül, miért éri meg egy vállalatirányítási/üzleti szoftverbe beruházni

Egy vállalatirányítási szoftverrel 15-45 %-kal növelheti vállalata folyamatainak hatékonyságát

 • Az ENIAC Computing a mikrovállalatoktól kezdve a KKV-ékon át a nagyvállalatokig vállalatra és iparágra szabott átfogó, modern, felhőalapú szoftver-megoldást kínál.

Ha egy vállalkozás rendszerei 3-5 évesek, akkor biztosan piaci hátrányban vannak a konkurensekkel szemben

 • Az ENIAC Computing több mint 20 éve van jelen a vállalatirányítási szoftverek piacán és számos olyan ügyfele van, melyek a kezdetektől a mai napig használják a cég termékeit. Folyamatos jogszabálykövetéssel, az ügyfeligények megvalósításával és az állandó megújulásra való törekvéssel az ENIAC maximálisan és hosszútávon ellátja cége működését.

A korszerűsített rendszerek 6-24 hónapos megtérüléssel is kecsegtetnek

 • Az ENIAC Computing szoftvereivel lényegesen lecsökkentheti adminisztrációs feladatainak ellátásához szükséges időt, ezáltal pedig több ideje jut a bevéltelt szerző tevékenységekre.

A támogatás összege és mértéke

Az elszámolható összköltség maximum 80 millió forint (legfeljebb az előző évi árbevétel összege), amelyből:

 • támogatási intenzitás: 35-40%
 • visszatérítendő támogatás (támogatott hitel): 50-55%

Magasabb vissza nem térítendő támogatási arány (40%) feltétele „Digitálisan felkészült vállalkozás” minősítés és minősített infokommunikációs üzleti megoldás, rendszer beszerzése.

 

  Vissza nem térítendő támogatás igénylehető összege:

Visszatérítendő támogatás (támogatott hitel) igénylehető összege:

„B” célterület

1-8 millió Ft

1-12,5 millió Ft

 

Ne várjon újabb 3 évet egy ilyen lehetőségre, pályázzon és jusson versenyelőnyhöz már most!

Nézze meg, mit kínál az ENIAC a pályázóknak!

 

Végül, akik segítenek a pályázásban

A Vanessia Kft. vezető tanácsadója, Ambrus Tamás sokéves szakmai tapasztalatával készségesen válaszol a pályázáttal és a pályázással kapcsolatban felmerült valamennyi kérdésre.

A Vanessia Kft. 11 éves múltra tekint vissza a pályázati tanácsadói piacon. A kft. cégei a 2016-os pályázati szezon elejére több mint 2.800 sikeres pályázat elkészítésében, menedzselésében vettek részt. Segítséget nyújtanak ahhoz, hogy az ötletekből, elképzelésekből, vágyakból a valós lehetőségeknek megfelelő, sikeres projektek szülessenek. Szakembereik a projektgenerálástól a zárójelentések és elszámolások beadásáig az ügyfelek segítségére vannak; ennek köszönhetően az elmúlt 3 év átlagában sikerarányuk 90% feletti.

Partnerünkről bővebb információt itt talál: http://vanessia.hu/

Forrás: http://vanessia.hu/index.php/vanessia-blog/item/518-vallalati-komplex-infokommunikacios-fejlesztesek-es-felhoalapu-online-uzleti-szolgaltatasok-tamogatasa