Navigáció
Eniac Hub

Igazi gyakornoki munka, nem kávéfőzés

Az elmúlt évek során sokat változott a gyakornokok helyzete. Már nem kávéfőzésre veszik fel őket, ingyen. A cégek rájöttek, hogy a siker érdekében ki kell nevelniük a jövő munkavállalóit. A gyakornoki programok hossza is megnövekedett, ami után sok fiatalnak kínálnak állást.

Igazi gyakornoki munka, nem kávéfőzés

"Az elmúlt évek során sokat változott a gyakornokok helyzete. Már nem kávéfőzésre veszik fel őket, ingyen. A cégek rájöttek, hogy a siker érdekében ki kell nevelniük a jövő munkavállalóit. A gyakornoki programok hossza is megnövekedett, ami után sok fiatalnak kínálnak állást - mondta a HR Portálnak Barathi Tamás, aki gyakornoki pozíciókat kínáló cégeket bemutató oldalt hozott létre.”

Cégünk, az ENIAC Computing is ebben a szellemben működteti gyakornoki programját. Gyakornokaink a kezdetektől szerves részévé válnak a vállalat mindennapi működésének. Igen hamar konkrét és gyakran felelősséggel járó feladatokkal bízzuk meg őket, ezzel pedig nem titkolt szándékunk, hogy a szakmai gyakorlat letelte után a céget ismerő, megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkező tagjává váljanak csapatunknak. Ez egyben azt is jelenti. hogy az így megszerzett jártasságra alapozva fejlődési lehetőséget tudunk biztosítani számukra. Gyakornokaink pedig csak akkor kerülnek a kávégép közelébe, ha egy kis koffeinre van szükségük.
(Forrás: http://www.hrportal.hu/hr/igazi-gyakornoki-munka-nem-kavefozes-20151028.html)

Munkatársaink közül többen is gyakornokként léptek az ENIAC Computing fedélzetére. Nyíri Boglárka, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatójaként töltötte nálunk féléves szakmai gyakorlatát, ma pedig már a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkatársaink csapatának fontos tagja. Megkértük, válaszoljon néhány kérdésre gyakornoki programunkkal kapcsolatban.

Gyakornokként milyen feladatokat láttál el a cégnél?
Gyakornokságom alatt marketing anyagok előkészítésében, hírlevelek, bemutatók, grafikonok készítésében segédkeztem.

Munkádat hasznosnak ítélted meg, valóban hozzájárultál a cég működéséhez?
Végig felelősségteljes feladatokkal bíztak meg, amelyek elvégzése fontos volt a vállalat működése szempontjából.

Milyen segítséget kaptál gyakornoki időd alatt az iskolai tanulmányaidhoz?
Szakdolgozatomhoz minden segítséget megkaptam, amire szükségem volt, egy belső mentor segítette a felkészülésemet.. Feladataim elvégzése után nyugodtan foglalkozhattam a dolgozat írásával,

Mit élveztél a legjobban a cégnél töltött gyakorlat alatt?
A barátságos hangulat és kellemes környezet mellett azt élveztem a legjobban, hogy csapatban dolgozhattam.

Milyen tapasztalatokkal lettél gazdagabb az itt töltött idő alatt?
Az ügyfélkör sokszínűségének köszönhetően különböző területeken tevékenykedő cégek működési folyamataiba láthattam bele nem csak „könyvszagúan” elméletben, hanem a valós gyakorlati életben, valamint végigkísérhettem hogyan zajlik egy vállaltirányítási szoftver bevezetése.

Miért döntöttél úgy, hogy a gyakorlati idő letelte után a cégnél maradsz?
Amellett, hogy élveztem a munkámat, gyakornokságom ideje alatt végig hasznosnak és megbecsültnek éreztem magam, így amikor felajánlották, hogy maradhatok főállásban, örömmel vállaltam a feladatot.

Milyen munkakört látsz el most a cégnél?
Jelenleg irodavezetőként dolgozom a cégnél, de marketing és sales asszisztensi feladatokat is ellátok. Ennek köszönhetően munkaköröm változatos, sosem unatkozom.