Navigáció
Eniac Hub

Kontrollált üzletmenet − kötöttségek nélkül

Egy jól működő kontrollingrendszer sokat tehet a vállalat eredményes működése érdekében. Használatával a cégvezető pontos képet kaphat a társaság aktuális helyzetéről és pénzügyi folyamatainak hosszabb távú alakulásáról – ezek az információk pedig elengedhetetlenül szükségesek a megalapozott stratégiai döntések meghozatalához, s így végső soron az üzleti sikerhez.

Kontrollált üzletmenet − kötöttségek nélkül

Integrált kontrollingrendszerünk egyik fő jellemzője, hogy a vállalat meglévő kontrollingfolyamataihoz igazodva könnyedén, rugalmasan alakítható, és ez lehetővé teszi egyedi, cégspecifikus elemzési struktúrák létrehozását is a szoftverben. A programban tetszőleges számú rendszerezési, gyűjtési szempont megadható, amelyek köre a későbbiek során tovább bővíthető vagy módosítható, így a rendszer képes folyamatosan követni a cég fejlődését, termékstruktúrájának vagy szolgáltatási palettájának változását.

Az elemzési funkció – amely kiterjed a társaság teljes számviteli és dokumentummenedzsment-rendszerére – lehetővé teszi, hogy a vezetőség könnyen, gyorsan tájékozódni tudjon a cég helyzetéről, és a korábbi tapasztalatok alapján jó döntéseket tudjon hozni a jövőre vonatkozóan is. A program megkönnyíti a vállalati trendek előrejelzését, hozzájárul a marketingtevékenység hatékonyságának javulásához, a múltbeli adatok, információk vizsgálata révén pedig elősegíti a pontosabb célcsoport-meghatározást.

Tetszőleges elemzési szempontok

A szoftver a kívánt szempontok (például költségnemek, költségviselők vagy projektek) szerint elemzi az adatokat, elkészíti a cash flow-kimutatásokat és a vezetői információs jelentéseket, sőt olyan külföldi jelentések (például IFRS és US GAAP) létrehozását is megoldja, amelyekben az adatokat a magyar könyvelési szabályoktól eltérő kategóriákban kell szerepeltetni.

A program lehetővé teszi a konszolidálást, több cég forgalmának együttes vizsgálatát, és támogatja a holdingszerkezetben működő cégcsoportok kezelését is. A rendszer igyekszik „egészséges” állapotban tartani a cég adatait: figyelmeztet a bizonylatok esteleges hiányára (így jelzi például azt is, ha egy számlához nem tartozik szerződés), és segít ezek gyors megtalálásában. Mindezzel azonban még nem értünk a szoftver által kínált előnyök végére.

Bárhol, bármikor

Egy dinamikus, mobilis és folyton újabb üzleti lehetőségeket kereső cégvezető számára különösen hasznos a kontrollingrendszerhez kapcsolható ENIAC BI (üzleti intelligencia) modul, amellyel a felhasználó bárhol és bármikor azonnali, mobil üzleti információkhoz juthat a vállalat teljesítményéről. Az iPhone vagy iPad-készülékeken is megjeleníthető egyedi jelentések, látványos grafikonok és diagrammok segítségével a tulajdonos könnyedén ellenőrizheti cége pénzmozgásait, forgalmának alakulását, lekérheti a szükséges ügyfél-információkat vagy tájékozódhat egy-egy projekt aktuális állásáról. Ezzel a megoldással kötöttségek nélkül − akár útközben is − pontosan követhetővé és kézben tarthatóvá válnak a vállalat üzleti folyamatai.