Navigáció
Eniac Hub

Hírek

Cikkek vállalatirányításról, könyvelésről

Kihasználatlan automatizmusok az építőiparban

Kihasználatlan automatizmusok az építőiparban

A vártnál jóval lassabban zajlik a digitális forradalom az építőiparban. A digitális lemaradás a többi iparághoz képest számottevő, nem csak Magyarországon, hanem a nyugati országokban is. Pedig akár kevés befektetéssel is látványosan javítani lehet a hatékonyságon. Elég hozzá egy egyszerűbb szoftver vagy alkalmazás.

Felhőalapú vállalati működés

Felhőalapú vállalati működés

Felhőalapú. Szinte naponta találkozunk ezzel a szóval, ami nem meglepő annak tudatában, hogy a felhőalapú számítástechnika a 2010-es évek egyik fő irányának számít az informatikában. Tapasztalataink mégis azt mutatják, hogy a magyar cégek még mindig a "hagyományos" telepített szoftverekben gondolkoznak. Megakadályozva ezzel saját fejlődésüket.

Nők az informatika világában

Nők az informatika világában

Az IT szektorban dolgozók alig 25%-át teszik ki nők. Számuk néhány országban (pl. Ausztria, Hollandia) még a 10%-ot sem éri el. Pedig ez nem mindig volt így, az első számítógép sem született volna meg nélkülük.

Generációváltás - A vállalatirányítási rendszerek ritkán emlegetett előnyei

Generációváltás - A vállalatirányítási rendszerek ritkán emlegetett előnyei

Az elkövetkezendő 5-6 évben komoly dilemmával kell szembenézniük a hazai családi- és kisvállalkozásoknak. Számos vállalkozó ugyanis, aki a rendszerváltást követően alapított céget, most fogja elérni a nyugdíjas kort. Ezen vállalkozásokon egy hullámban fog hamarosan végig söpörni a generációváltás problémája. És hogy mi lesz a vége? Akár a hazai kisvállalkozások tömeges „bedőlése” is lehet.

70 éves az ENIAC

70 éves az ENIAC

1946-ban, 70 évvel ezelőtt mutatták be a nyilvánosságnak az első általános célú és többféle számításra is használható számítógépet, az ENIAC-ot (Electronic Numerical Integrator And Computer). Bár nem ez volt az első számítógép, mégis az ENIAC nyitotta meg a legnagyobb lehetőségeket a kor programozói és mérnökei előtt, hiszen az összeadásokat és kivonásokat ezerszer gyorsabban végezte kortársainál.

Soha semmire nincs ideje? Delegáljon többet!

Soha semmire nincs ideje? Delegáljon többet!

„Ön a cégben az ügyvezető, a marketinges, az értékesítő, de még az informatikus is, pedig számos alkalmazottat fizet? Valami nem stimmel… Ha többet delegál, mindenki jobban jár. Ezt persze elméletben mindenki tudja, de itt az ideje, hogy Ön a gyakorlatban is kipróbálja!”