Navigáció
Eniac Hub

Hírek

Cikkek vállalatirányításról, könyvelésről

Kontrollált üzletmenet − kötöttségek nélkül

Kontrollált üzletmenet − kötöttségek nélkül

Egy jól működő kontrollingrendszer sokat tehet a vállalat eredményes működése érdekében. Használatával a cégvezető pontos képet kaphat a társaság aktuális helyzetéről és pénzügyi folyamatainak hosszabb távú alakulásáról – ezek az információk pedig elengedhetetlenül szükségesek a megalapozott stratégiai döntések meghozatalához, s így végső soron az üzleti sikerhez.

Postagalamb, telex, e-mail, cloud

Postagalamb, telex, e-mail, cloud

Biztosan vannak, akik még emlékeznek az e-mail elterjedése előtti időkre, arra, hogyan folyt akkoriban a vállalati információcsere. Néhányan talán még azt is vissza tudják idézni, hogy milyen volt régen a cégek külső és belső kommunikációs szabályzata, és hogyan fogadták a társaságok az elektronikus levelezést, mint újfajta technológiát. Ez a példa is jól mutatja, hogy a technológiai fejlődéshez gyorsan és rugalmasan alkalmazkodó vállalatok mekkora versenyelőnyre tehetnek szert a hezitálókkal szemben.

Rekviem az elveszett ügyfelekért

Rekviem az elveszett ügyfelekért

A szolgáltatói iparágban működő cégek nyereségessége az általuk nyújtott szervizen múlik, ez azonban nem pusztán a munka színvonalára vonatkozik: a jó minőség mellett kiemelkedően fontos a feladatok precíz menedzselése.

Fókuszban a hatékonyság

Fókuszban a hatékonyság

Min múlik egy sportoló győzelme vagy veresége? Széles mezőnyben, ahol közel azonos adottságú versenyzők lépnek pályára, az eredmény nagyban függ a koncentrációs képességtől.

A gyors hal eszi meg a lassút

A gyors hal eszi meg a lassút

A jelenlegi válság egy újfajta helyzetet teremtett, amelyben csak az igazán rugalmas, megújulni képes vállalatok tudnak talpon maradni. Az állandóan változó, bizonytalan piaci környezet minden korábbinál nagyobb alkalmazkodóképességet követel meg a társaságoktól.